Pigmentfoltok kezelése

Pigmentfoltok kezeléseMivel a bőr a külvilággal elsőként érintkezik, és védelmi mechanizmusai is korlátozottak, igen nagy odafigyelést igényel  védelme, illetve a pigmentfoltok kezelése. Nem szabad elfelejteni, hogy a károsodást nem azonnal láthatjuk a bőrön. Több év, évtized elteltével jelentkezhetnek a terhelésnek kitett, bőrelváltozások, elszíneződések, amit pigmentációs zavar is kísérhet. A jóindulatú májfoltok, pigmentfoltok kialakulásának okai közé elsősorban a bőr gyulladásos betegségi a felelősek. Az életkori elváltozás velejárójaként, a hormonális változás, a helytelen bőrápolási szokások, egyes gyógyszerk, antibiotikumok szedése, máj betegségek, terhességet követően, kémiai anyagok (parfüm) , illetve az egyre megnövekedett UVB és UVA sugárzás is okozhat pigmentálódást.

Pigmentfoltok kezeléseA pigment  kezelések eredményessége sok körülménytől függhet, mivel nem mindegy, hogy milyen a folt mélysége és színe, illetve, hogy milyen külső vagy belső tényezők állhatnak a háttérben, amelyek befolyásolják a kialakulását.

Akik hyperpigmentációval rendelkeznek és nem egyértelmű annak diagnosztikai megállapíthatósága, javasolt a bőrgyógyász felkeresése, és megnyugtató vizsgálat után kezdhető a halványító kezelések indítása.

Bármelyik technika és termékcsalád használatánál a halványító kezeléseknél elengedhetetlen a megfelelő fényvédelem. Ezért ezeket a kezeléseket érdemes az őszi-téli hónapokra időzíteni.  Fontos azt is megemlíteni, hogy némelyik kezelés során teljesen eltüntethetőek a foltok és nem is alakulnak ki újra, de vannak olyanok is, amikor csak halványítani lehetséges.

Alkalmazható eljárások

  • Beta Hydroxy orvos-kozmetikai hámlasztás
  • F3 Bőrmegújító peeling
  • Meso I Laser pigment
  • Air-OxyVitali

Pigmentfoltok kezelésePigmentfolt kialakulása, terjedése ellen a napsütéses időkben fontos a mindennapos szigorú védelem!

  • magas faktorszámú fényvédővel
  • erős napsugárzás kerülésével
  • utcai sétánál a kritikus bőrtrület takarásával