Elektroporáció

Az elektroporáció tudományos alapokra épül!

Az orvosok a tűs mezoterápiával több, mint ötven éve végeznek kezeléseket.

A kezelés kezdeti célja az volt, hogy e technika alkalmazásával, kis molekula mérteű hatóanyag megfelelő helyre való juttatása , apró tűszúrások segítségével, pozitív eredmények elérésével képesek legyenek betegségek gyógyítására.

A mezoterápiát az esztétikai bőrgyógyászat is alkalmazta hatóanyagok bejuttatására, de a tűszúrások miatt nem minden páciens rajongott az ezzel járó kellemetlenségek, és az esetlegesen kialakult kisebb bevérzések miatt, mert napokra kényszerpihenőt kényszerültek tartani.

2003-ban Nobel-díjat kapott két amerikai orvoskutató (Peter Agree és Roderick Mackinnon) a világújdonsággal bíró találmányukért. Megalkották az elektroporátort, ami a tűs mezoterápiától is hatékonyabbnak bizonyult.

Kimutathatóvá tették a sejtmembránokon a protein és az aquagén csatornákat.

A felfedezéssel forradalmasították a lokális hatóanyagok eredményesebb, hatékonyabb alkalmazását.

Tehát sejtszintű penetrációt hoztak létre, de már nem csak a hámban, hanem a mély szövetekben is. Ezzel lehetővé vált, hogy a mikrocsatornákon keresztül a sejtekbe akár ionos, vagy nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok juthassanak elképesztő mennyiségben. Miután bejutottak az anyagok a megnyílt csatornákon, bezáródnak és sejtszinten kifejtik hatásukat.

elektroporáció, mezoterápia

Eddig erre sem az iontoforézis, sem az ultrahangos sonoforézis nem volt képes. A tűs mezoterápiával a hatóanyag bejuttatása igaz, hogy sikerült, de a sejtszintű anyagfelvételt nem tudták produkálni.

E csodás technika segítségével 0,2-0,8 cm mélységben lehetséges a bőrre felvitt hatóanyagok bejuttatása a sejtekbe és a sejtközötti állományba.

A módszerrel más kezelésekhez képest elképesztő eredmények érhetők el:

  • 600 %-kal több hatóanyag juttatható a szarurétegbe
  • 1200 %-kal több hámban
  • 4000 %-kal több a bőralatti kötőszövetekben.

Az ELEKTROPORÁCIÓT kitűnően alkalmazhatjuk esztétikai ANTI-AGING kezelésekben, mivel a mezolift, mezocellulit, mezolipo, mezohair, mezostria, mezopigment leghatékonyabb eszközévé vált. Ma ettől hatékonyabb, biztonságosabb hatóanyag bevitelt biztosító kezeléseket nem tud nyújtani egyetlen elektrokozmetikai gép sem!!!

A tökéletes arcfiatalító eredmény eléréséhez a szike és a hyaluronsavas injekciós feltöltés önmagában nem elég! A műtéti beavatkozásokkal csak az arcformát tehetjük fiatalossá, de ahhoz, hogy valakinek a bőre, megjelenése is valóban fiatalabbá váljon, még a műtéten átesetteknek is szükségük van a hiányzó elemek pótlására, melyek hatóanyagok bevitele és sejtmegújítás nélkül elképzelhetetlenek. Sejtmegújítást, szöveti regenerálódást a biztonságos mellékhatásoktól mentes nagy energiájú lézerrel tudunk elérni, ami a bőrfeszesítést teszi lehetővé fájdalom és altatás nélkül. A mai nanotechnika segítségével az elektroporációs eljárás a hatóanyagokat – a sejtmembránok megnyitásának segítségével az apró csatornákon keresztül – juttat a kívánt területre és mindezt fájdalom, gyógyulási idő és kockázat nélkül.